Društvo

Sindikat Sloga: Hitno povećanje minimalca, zarada i penzija

FOTO: R. Momirović/Boom93
Sindikat Sloga zatražio je od Vlade Srbije da zbog rasta inflacije od avgusta poveća zarade, penzije i minimalnu cenu rada.

Svakodnevni rast cena hrane i poskupljenje električne energije sve više pojačavaju inflaciju koja će do kraja godine obesmisliti najavljena povećanja primanja građana – navela je Sloga u saopštenju.

Istaknuto je da povećanje plata i penzija koje „gotovo svakodnevno u nekom od svojih obraćanja u javnosti prezentuje predsednik države Aleksandar Vučić nisu ništa nego puke metafore i fraze kojima godinama unazad manipuliše siromašnim narodom Srbije“.

Ljudima je potreban opipljiv standard, a ne opsenarske projekcije čoveka koji odugovlači mesecima sa formiranjem Vlade i preuzimanjem odgovornosti za tešku ekonomsku krizu koja sve više pritiska stanovništvo – smatra sindikat.

Stanje u Srbiji je, kako je navela Sloga, dramatično, posebno u poređenju sa zemljama EU, „a priča o magacinima sa graškom, pasuljem, pirinčom i palminim uljem su besmislice, jer i za to treba izdvojiti novca kojeg narod nema“.

Dodatno uznemirenje unosi se tenzijama koje čujemo iz vladajuće strukture o nekakvom početku rata, denacifikaciji Balkana i izazvanjem veštačkih tenzija sa državama u neposrednom okruženju, koje su ciljano projektovane da skrenu pažnju da se govori o svakodnevnom povećanju cena hrane, opadanju standarda i gladi u porodicama penzionera i radnika koji žive od minimalca – ukazao je sindikat.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend