Društvo

Sindikat: Zatvoriti vrtiće od 14. do 18. februara zbog epidemiološke situacije

Boom93/N.Stojićević
Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije i GSPRS "Nezavisnost" predložili su da se predškolske ustanove u Srbiji zatvore od 14. do 18. februara.

Kako se navodi u dopisu, upućenom Kriznom štabu Vlade Srbije, predsednici Vlade Ani Brnabić i ministru prosvete Branku Ružiću, oni su odlučili da predlože zatvaranje vrtića nakon sagledavanja celokupne situacije u predškolskim ustanovama Srbije, povećanog broja obolelih i predviđanja da se pik ovog talasa očekuje sredinom meseca.

„Smatramo da bi se, u skladu sa školskim kalendarom 2021/2022. godine, kao i trenutnom epidemiološkom situacijom, stvorila mogućnost da se izvrši dodatna dezinfekcija prostora“, ističe se.

Dodaju da bi se na taj način napravio epidemiološki rez i da bi se tako doprinelo smanjenju broja obolelih u predškolskim ustanovama.

„Naglašavamo da nam je od izuzetne važnosti zdravlje dece i naših zaposlenih“, zaključili su.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Pitajte upravu vrtića koliko je vaspitača dosada obolelo od korone i videćete koliko ih je briga za osoblje.

%d bloggers like this:
Send this to a friend