Društvo

Skejt park: Da li nam se deca igraju na opasnim mestima?

Foto: S. Lisac
Skejt park pored Hale sportova potpuno je uništen. Rampe su propale, istrulele i nisu bezbedne za korišćenje. Deca se ipak ovde okupljaju. Voze trotinete, rolere, skejt i bicikl. Kažu nemaju gde, jer u gradu nema sadržaja za mlade.

Kada nešto nije zabranjeno, znači da je dozvoljeno. U ovom slučaju, deci je dozvoljeno da se igraju na prostoru skejt parka, koji je dotrajao.  Oprema za skejt park je  od drveta i potpuno oronula. Grad je pustio da ovaj skate park bude uništen. Smeće i razbijeno staklo je svuda.

Dečaci koje tu zatekli pričali su za Boom. Zbog zaštite privatnosti i poštovanja integriteta dece, nisu navedena  imena, niti su deca fotografisana.

Vozimo se po centru kad je zatvorena ulica. Dolazimo i ovde, ali nije sređeno. Trava je zarasla, a na rampama ima rupa. Jedan moj drug je u tu rupu upao, udario glavu i raskrvario vrat. On se popeo gore, šetao i pričao sa mnom s druge strane, nije video rupu. Ne znam da li su ga posle ušivali.”

“Ovo sve treba da se sredi ( pokazuje na Bambi park) Ima špriceva, zmija i prljava voda i staklića okolo, neuređeno je. Ovde je sve upropašćeno, voleli bismo da se sredi skejt park.”

Pre tačno 10 godina postavljene su rampe za skejtere i vozače bicikala. Grad je  iskoristio prostor i pored gradskog stadiona  napravio skejt park.

Teren je tada otvorio gradonačelnik Miodrag Milosavljević kojem je  grupa mladića predala zahtev sa 1.070 potpisa za izgradnju skejt parka.

Poslednji put skejt park je renoviran 2017. godine, kada su rampe bile uklonjene, jer su bile na popravci.

U cilju da se više ne povredi nijedno dete, neka nadležni uklone ove oronule rampe, ukoliko ne može da ih poprave ili postave nove.

Foto: S.Lisac
Foto; S.Lisac
Foto: S.Lisac
Foto: S.Lisac

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend