Društvo

Skoro pola milijarde dinara za novi smeštajni objekat u KPZ za žene

Boom93/arhivska fotografija
Kazneno popravni zavod za žene u Požarevcu raspisao je javnu nabavku za rušenje postojećeg i izgradnju novog smeštajnog objekta u okviru ovog zavoda.

Kako se u javnoj nabavci navodi, projekat obuhvata izvođenje radova na rušenju postojećeg glavnog smeštajnog objekta i na istom mestu izgradnju novog objekta za sneštaj osuđenih lica. Objekat će biti priključen na izgrađenu infrastrukturu kompleksa, vodovod, fekalnu i kišnu kanalizaciju, kao i na postojeću kotlarnicu i trafostanicu.

Procenjena vrednost Javne nabavke je 494.166.666,67 dinara bez PDV-a, a krajni rok za podnošenje ponuda je 17. maj do 11 časova.

Garantni rok za izvedene radove je dve godine od dana primopredaje objekta.

KPZ za žene novi paviljon dobio 2019. godine

Ministarstvo pravde

Podsetimo, u KPZ za žene tokom 2019. godine završena je izgradnja novog paviljona za smeštaj 160 osuđenica. Novi paviljon je tada opremljen posteljinom koju su šile osuđenice i nameštajem koji prave osuđenici u Zabeli koji su prethodno prošli obuku za te poslove.

U novom paviljonu u КPZ za žene, površine 2.600 kvadrata, smešteno je otvoreno, poluotvoreno i prekršajno odeljenje. Vrednost radova iznosila je 1,7 miliona evra, od čega je 85 odsto finansirala Evropska unija.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend