Društvo

Skupština grada usvojila programe javnih ustanova, na sednici kratka rasprava o funkcionisanju GANIP-a

Foto: Boom93/N. Stojićević
Na današnjoj sednici Skupštine grada Požarevca odbornici su većinom glasova usvojili sve tačke dnevnog reda.

Iglasan je novi sastav Gradske izborne komisije i usvojena je Odluka o obrazovanju Saveta za bezbednost. Odbornici su prihvatili i predlog o razrešenju i postavljanju tri člana Upravnog odbora PU „Ljubica Vrebalov“.

Odbornici su većinom glasova usvojili programe i planove Centra za socijalni rad, Istorijskog arhiva, Centra za kulturu Požarevac, Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović”, Narodnog muzeja, Fondacije Milenin dom – Galerije Milene Pavlović Barili.

Prihvaćeni su programi Javne ustanove Sportski centar Požarevac, Turističke organizacije grada Požarevca kao i Gradskog ženskog hora “Barili”.

Odbornici su usvojili i tačku o otuđenju zemljišta

Ko su novi članovi Gradske izborne komisije?

Za predsednika GIK-a izabran je Vladan Petrović, diplomirani pravnik koga je predložila odbornička grupa Aleksandar Vučić – „Za našu decu“. Za zamenika predsednika komisije ova odbornička grupa predložila je diplomiranu pravnicu Lidiju Lazić.

Za sekretara Gradske izborne komisije, predsednik Skupštine grada predložio je Stefana Marjanovića, a za njegovog zamenika predložen je Nebojša Trajković.

Odbornička grupa Aleksandar Vučić – „Za našu decu“ predložila je tri člana, sa njihovim zamenama, GIK-a. Predloženi su Bojan Živković, Marija Ivković i Marina Ilić, dok su njihovi zamenici Milan Vuleta, Aleksandar Simonović i Nevena Gajić.

Odbornička grupa Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija predložila je četiri člana komisije i tri zamenika. Za članove komisije predloženi su Dušanka Kukolj, Dragan Soknić, Bojan Bojić i Jovan Živković, dok su za zamenike predloženi Vladan Stokić, Marija Reljin i Zorana Remenjak.

Odbornička grupa Dosta je Bilo – RIIS Istok predložila je jednog člana izborne komisije i dva zamenika. Za člana je predložen Aleksandar Radojević, dok su za zamenike predloženi Anja Cvetković i Vladimir Mitrašinović.

Na sednici kratka rasprava o funkcionisanju GANIP-a

Na današnjoj sednici Skupština grada Požarevca odbornici su raspravljali o funkcionisanju Gradskog ansambla narodnih igara i pesama.

Slobodan Vasić, predsednik odborničke grupe Dosta je bilo – RIIS Istok pitao je vodeće ljude u lokalnoj samoupravi zašto članovi GANIP-a već dve godine nemaju probe.

Vasić je istakao da su se u poslednje dve godine u velikoj sali Centra za kulturu održavale bioskopske projekcije i pozorišne predstave,a ne i probe Gradskog ansambla narodnih igara i pesama.

Foto: Youtube/printscreen – Slobodan Vasić, predsednik odborničke grupe Dosta je bilo – RIIS Istok

„U javnosti je bilo govora da GANIP ne radi, a mi smo dobili obrazloženje da je to zbog epidemije koronavirusa. Slažem se sa tim da moramo da poštujemo kovid mere, ali morali su da nađu neki način, možda da kažu samo vakcinisanim članovima da dolaze na probe. Neki članovi GANIP-a su bili prinuđeni da kako ne bi ostali bez proba pređu u druga kulturno-umetnička društva“ rekao je Vasić.

Slobodanu Vasiću je odgovorio Dejan Krstić, član gradskog veća zadužen za kulturu koji je istakao da je Centar za kulturu državna ustanova, te da mora poštovati sve mere koje propisuje Vlada Republike Srbije i Krizni štab.

„Nije moguće uporediti takve probe i nastupe sa pozorišnim predstavama gde igra nekoliko glumca. To da GANIP nije nastupao dve godine nije tačno, pošto su nastupili na prošlim Ljubičevskim konjičkim igrama. Lokalna samouprava će nastaviti da ulaže u ovaj gradski ansambl. Netačne su informacije da grad hoće da ugasi GANIP“ nagalasio je Krstić.

Foto: Youtube/printscreen – Dejan Krstić, član gradskog veća zadužen za kulturu

On je dodao da, sa ublažavanjem aktuelnih mera protiv koronavirusa, očekuje u narednih mesec dana prve probe GANIP-a.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend