Društvo

Skupština usvojila zakon o pomoći mladima od po 100 evra

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas zakon kojim će biti omogućena isplata novčane podrške mladim ljudima, državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Reč je o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Baner Boom93 Android aplikacijaMinistar finansija Siniša Mali rekao je danas poslanicima u Skupštini Srbije da prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara.

„Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona“, rekao je Mali.

On je objasnio da je proces prijave veoma jednostavan i lak i biće potrebno da se na portalu Uprave za trezor na mestu predvidjenom za to unese broj lične karte, JMBG i izabere banka gde ima otvoren račun.

U slučaju da mlada osoba nema račun u banci, biće joj otvoren namenski račun u banci koju odabere prilikom prijave.

U raspravi o zakonu narodni poslanici pohvalili ekonomsku politiku vlade, kritikovali predstavnike opozicije, ali i više puta pozvali gradjane da u nedelju 16. januara izadju na referendum.

Poslanici su poručili gradjanima da na referendumu zaokruže „da“ i tako podrže politiku evropskih integracija i Aleksandra Vučića.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend