Društvo

Skupština zaseda u četvrtak: O čemu će raspravljati odbornici?

Foto: Boom 93/MMV
Arhivska fotografija

Foto: Boom 93/MMV Arhivska fotografija

Skupština Grada Požarevca održaće dvadeset sedmu po redu sednicu u četvrtak 28. septembra u Velikoj sali centra za kulturu.

Na samom početku odbornici će odlučivati opredlogu Odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine Grada Požarevca, a zatim i o predlozima odluka o otuđenju zemljišta iz javne svojine Grada Požarevca.

Na dnevnom redu su i odluke o donošenju Plana detaljne regulacije „Industrijska zona III faza“ u ulici Đure Đakovića.

Odbornici će na sutrašnjem zasedanju razmatrati i o davanju saglasnosti na Odluke Nadzornih odbora javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Požarevac o raspodeli dobiti i pokriću gubitaka ostvarenih u 2022. godini, kao i o predlozi rešenja o davanju saglasnosti na Izveštaje o realizaciji programa poslovanja javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća i to: JKP „Komunalne službe“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Parking servis“, i Javno preduzeće „Ljubičevo“ i „Toplifikacija“.

Takođe, pred odbornicima će se naći predlozi Rešenja kojim se usvaja Informacija o upisu učenika u osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Požarevca, za školsku 2023/2024. godinu, zatim Predlog Rešenja kojim se usvaja Informacija o tehničkoj pripremljenosti osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Požarevca za školsku 2023/2024. godinu, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o određivanju područja osnovnih škola na teritoriji Grada Požarevca – Rejonizacija.

Na sutrašnjoj Skupštini odlučivaće se i o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Što se tiče imenovanja i razrešenja, na sutrašnjem zasedanju očekuje se odluka o prestanku mandata marije Papović na mesto direktorke Javnog preduzeća „Parking servis“ i imenovanje v.d. direktorke. Na ovo mesto predložena je Verica Savić, master inženjer organizacionih nauka. Takođe, očekuje se i odluka o prestanku dužnosti direktorke Centra za kulturu, ali i imenovanje na ovu poziciju. Predložena je Galina Pavlenko Perić koja je i do sada obavljala tu funkciju.