Društvo Zdravlje

Smanjen broj pregleda u Kovid ambulanti, ali situacija i dalje nestabilna

Covid ambulanta Požarevac
Foto T.S. Covid ambulanta Požarevac
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Požarevac juče je bilo 67 pregleda, a od tog broja 21 prvi pregled a osmoro pacijenata je poslato u bolnicu. Pritisak je malo smanjen kao i broj pregleda ali situacija je i dalje nestabilna rekla je u izjavi za Boom93 Snežana Stojković, direktorka Doma Zdravlja Požarevac.

Pritisak na Covid ambulantu Doma zdravlja Požarevac bio je izuzetno veliki prethodnih nedelja a čekaonice koje su uvedene u Domu kulture u Požarevcu  i u školi Nikola Tesla u Kostolcu dale su rezultate i olakšale rad lekarima i smanjile čekanje pacijenata na pregled.

Kako se sada pregledi  zakazuju  u znatnoj meri se olaškalo svima i pacijenti se ne smrzavaju čekajući satima ispred Kovid ambulante već u čekaonicama. Procedura je i dalje ista, svi pacijenti  koji imaju  lakšu kliničku sliku i kod kojih je to moguće pregled im se  zakazuje za prvi slobodan termin u roku od dan, dva ili par dana a pacijenti sa težom kliničkom slikom odmah se primaju na pregled.

“Situacija je nešto lakša nego prethodnih nedelja, a u proteklih par dana malo je smanjen  broj  pregleda  kako prvih tako i kontrolnih  ali situacija je i dalje nestabilna, radimo punim kapacitetom na više frontova. Juče  je bilo 67 pregleda od tog broja prvih je bilo 21 prvi pregled, a osmoro građana je poslato u bolnicu na dalju trijažu da se vidi da li će ostati na bolničkom lečenju.”- naglasila je dr Stojković.

Stojković  dodaje da je inače  sezona respiratornih infekcija pa se i dalje može očekivati porast broja pregleda ali  i praznici i slavlja koja su za nama mogu rezultirati veći broj pregleda u toku ove i naredne nedelje.

Covid ambulanta radi svakog dana i vikendom od 7 do 20 časova a preporuka lekara je da se građani odmah jave čim osete neke od bilo kakvih respiratornih  tegoba da bi se uradila kompletna laboratorijska slika i sva neophodna  ispitivanja i testiranja na Covid-19.

Inače, po broju zvanično potvrđenih slučajeva Koronavirusa od početka pandemije u braničevskom okrugu, Požarevac je na prvom mestu sa 3090 obolelih  do danas.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend