Društvo

Smanjen broj upisanih prvaka, manje i učenika u školama

Foto: Boom93/M. Veljković
Osnovne škole u Požarevcu ove školske godine upisale su 11 prvaka manje nego prošle godine. Takođe, opao je i broj svih učenika u osnovnim školama, kojih je ove godine ispod 5.400, dok je u srednjim školama nastavljen prošlogodišnji trend, sa ispod 1.000 upisanih učenika. U srednjem obrazovanju ove godine je čak 50 učenika manje.

U odnosu na prethodnu godinu koja je za pojedine srednje škole bila jako loša što se tiče upisa novih učenika, ove godine Poljoprivredna i Tehnička škola mogu da se pohvale sa povećanim brojem upisanih prvaka. U Poljoprivrednoj školi je najveći porast upisanih učenika, čak 49 učenika više, dok u Požarevačkoj gimnaziji nije upisano skoro jedno celo odeljenje.

Ove godine upisano manje prvaka

Zanemarljiv pad u broju upisanih prvaka zabeležen je u osnovnim školama „Dositej Obradović“ i „Desanka Maksimović“. S druge strane primetan je porast broja upisanih prvaka u „Vuk Karadžić“ školi gde je upisano više od 30 prvaka u odnosu na prošlu godinu, ali je zato najveće smanjenje osnovaca u „Kralj Aleksandar I“ i školi u Kostolcu.

Iako je ove godine broj upisane dece u pojedinim školama povećan to je i dalje daleko ispod broja u odnosu na prethodne godine.

Ove godine među osnovnim školama jedino „Jovan Cvijić“ u Kostolcu ima iznad 1.000 učenika, dok je ukupan broj učenika u gradu ispod 9.000.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Tek ce da bude sve manje i manje za 15 tak godina zatvorice se pojedine skole i u gradu,tako treba to je briga i odnos drzave prema svom narodu.

%d bloggers like this:
Send this to a friend