Društvo

Snega na pojedinim saobraćajnicama ima u raskvašenom stanju, mehanizacija na terenu

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Svi putevi u okolini Požarevca su tretirani, na saobraćajnicama prvog prioriteta sneg je otopljen, dok na onima drugog i trećeg prioriteta ima mestimično raskvašenog snega 2 do 5 centimetara i one se čiste, kažu za Boom93 iz dežurne službe Preduzeća za puteve Požarevac.

Za sada nema zastoja i sve je shodno vremenskim prilikama u funkciji.

„Saobraćaj se odvija otežano, jer su kolovozi mokri, a mogu na pojedinim deonicama biti i klizavi ne zbog leda, već zbog rastopljenog snega kog ima mestimično od 2 do 5 centimetara, tako da se u svakom sliučaju savetuje obazriva vožnja“, navode iz ove službe.

Na svim tranzitnim putevima kroz grad sneg je otopljen i trenutno se česte i tretiraju opštinski putevi, nema većih problema kada je u pitanju odvijanje saobraćaja kroz grad.

„Na terenu su trenutno dva kamiona i traktor koji su opredeljeni za teritoriju grada, dok su za državne puteve opredeljena tri kamiona“.

Mehanizacija će na terenu biti naredna 24 časa, a nakon toga u zavisnosti od vremenskih uslova biće nastavljen ili smanjen intenzitet aktivnosti.

Prema informacijama koje se nalaze na portalu Preduzeća za puteve Srbije, u okrugu snega ima na nekoliko deonica, Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Jovana Šerbanovića) – Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Melnički put), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, Požarevac – Kostolac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm i Salakovac – Malo Crniće – Petrovac na Mlavi, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.