Društvo

Snega na pojedinim saobraćajnicama ima u raskvašenom stanju, mehanizacija na terenu

Foto: Boom93/M. Veljković
Svi putevi u okolini Požarevca su tretirani, na saobraćajnicama prvog prioriteta sneg je otopljen, dok na onima drugog i trećeg prioriteta ima mestimično raskvašenog snega 2 do 5 centimetara i one se čiste, kažu za Boom93 iz dežurne službe Preduzeća za puteve Požarevac.

Za sada nema zastoja i sve je shodno vremenskim prilikama u funkciji.

„Saobraćaj se odvija otežano, jer su kolovozi mokri, a mogu na pojedinim deonicama biti i klizavi ne zbog leda, već zbog rastopljenog snega kog ima mestimično od 2 do 5 centimetara, tako da se u svakom sliučaju savetuje obazriva vožnja“, navode iz ove službe.

Na svim tranzitnim putevima kroz grad sneg je otopljen i trenutno se česte i tretiraju opštinski putevi, nema većih problema kada je u pitanju odvijanje saobraćaja kroz grad.

„Na terenu su trenutno dva kamiona i traktor koji su opredeljeni za teritoriju grada, dok su za državne puteve opredeljena tri kamiona“.

Mehanizacija će na terenu biti naredna 24 časa, a nakon toga u zavisnosti od vremenskih uslova biće nastavljen ili smanjen intenzitet aktivnosti.

Prema informacijama koje se nalaze na portalu Preduzeća za puteve Srbije, u okrugu snega ima na nekoliko deonica, Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Jovana Šerbanovića) – Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Melnički put), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, Požarevac – Kostolac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm i Salakovac – Malo Crniće – Petrovac na Mlavi, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend