Društvo

Srbija na listi bezbednih zemalja: Od sutra moguće u još jednu zemlju

Foto/ ilustracija granica EU
Austrija je Srbiju uvrstila u bezbedne zemlje u vezi s pandemijom koronavirusa, što će omogućiti lakše putovanje srpskim državljanima u tu zemlju.

Od sutra, kada stupa na snagu nova uredba Ministarstva zdravlja Austrije, gradjani Srbije moćiće da putuju u Austriju. Pored Srbije. na listu bezbednih zemalja dodate su SAD, Severna Makedonija, Albanija, Hongkong, Japan, Makau, Saudijska Arabija, Tajvan, Tajland i Vijetnam.

Gradjani tih zemalja moćiće da uđu u Austriju uz sertifikat o vakcinaciji ili negativnim testom, odnosno lekarskim atestom o preležanoj infekciji kovid 19. Austrija ovim sprovodi u praksu odluku ambasadora EU od prošle nedelje.

Od uvođenja restriktivnih mera, na granicama u Austriju je bio onemogućen ulazak srpskih državljana u turističke svrhe. Samo oni koji imaju boravišne dozvole ili posebne razloge mogli su ući u zemlju, najpre isključivo s negativnim PCR testom i obaveznim desetodnevnim karantinom, a od skoro bez karantina ako su vakcinisani.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend