Društvo

Sredstva za poboljšanje uslova rada u firmama za profesionalnu rehabilitaciju

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije raspisalo je danas poziv za dodelu 175 miliona dinara za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2021. godini.

Ta sredstava će biti dodeljena preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom radi smanjenja troškova poslovanja i njihovog konkurentnijeg istupanja na tržištu, čime se doprinosi zapošljavanju i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom i stvaranju uslova za dalji razvoj ekonomske i socijale funkcije ovih privrednih društava, objavilo je danas ministarstvo.

U Srbiji posluje 61 preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u kojima je zaposleno 1.708 osoba, od kojih je 1.150 osoba sa invaliditetom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend