Društvo

Šta će se raditi sa preko 23 miliona dinara u parku?

Foto: Boom93/MMV
Posao rekonstrukcije Sunčanog parka Centra za kulturu radiće grupa ponuđača “Trans kop” Požarevac, Uslužna radnja za iskope zemlje i rušenje objekta “Libra” iz Salakovca i Rasadnik “Green in” iz Rumenke. Radovi koštaju preko 23 miliona dinara. 

Za ovaj iznos, izdvojen iz gradskog budžeta, po dokumentaciji sa portala javnih nabavki stoji da će se raditi demontaža parkovskih klupa, kanti za smeće, betonskih žardinjera, ograde, stubića, mobilijara. U radove ulazi sečenje stabala, vađenje panjeva, čišćenje terna od šuta, površinsko skidanje zemlje, te nabavka, transport i sadnja sadnica i žive ograde i formiranje novog travnjaka kao i održavanje zelenila u prvom vegetacionom periodu. Planirana je izgradnja igrališta.

U javnoj nabavci osim što je navedeno šta će se sve raditi, nije  precizirano koliko će stabala biti posečeno, niti koliko sadnica i žive ograde zasađeno. Takođe, ne zna gde se tačno planira izgradnja igrališta i za koji uzrast je predviđen, osim što je navedeno da rekviziti za decu treba da poseduju sertifikat o bezbednosti, utvrđen Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, koje izabrani ponuđač treba dostaviti prilikom ugradnje istih. Sunčani park se prostire na nešto više od 190 ari.

Ranije, Boom 93 pisao da je projektom predviđeno da se oforme i prilazne saobraćajnice iz ulice Moše Pijade prema parkingu policijske uprave i prilaz parkingu sa severne strane Centra za kulturu.

Poslednji put „Sunčani park“ je obnovljen 2008. godine sredstvima Eurobanke. Tada je ova banka za poslove rekonstrukcije izdvojila  preko 6 miliona dinara.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bolje bi im bilo da ne diraju postojeća stabla koja su više decenija stara, već da prilagođavaju projekat stanju na terenu. Polovina novih stabala koju posade po gradu se isuši, jer se ne zaliva. Bolje bi im bilo da uopšte ne diraju Sunčani park, ima puno hitnijih stvari po gradu da se radi, a on uopšte nije u tako lošem stanju. Bolje bi im bilo i da prekinu da ugrađuju ove behaton ploče, jer niti znaju to da rade, niti je kvalitet kocki dobar, raspadaju se veoma brzo. Bolje bi im bilo i da malo više obrate pažnju šta telekom radi po gradu, jer su raskopali i rasekli čitav grad zbog polaganja optičkih kablova, a uopšte ne vraćaju u prvobitno stanje ulice, zelene površine i trotoare koje seku. Bolje bi im bilo da malo pojure vlasnike pasa koji svaki park naprave na minsko polje, jer ne može da se hoda ulicama od psećeg izmeta. Možete vi u park da saspete i trista miliona, ali ako je on sav pod psećim izmetom, kakva je svrha. Bolje bi im bilo da rade dokumentaciju za zatvoreni bazen, a ne da sade već posađenu travu i seku drveće kako bi posadili mladice koje će dostići visinu i volumen posečenog tek za 20 godina!

%d bloggers like this:
Send this to a friend