Društvo

Šta je uzrok požara u Gemu?

Foto: Boom93/M. Veljković
Otvoreni plamen je uzrok požara koji je u nedelju uveče, 16. januara izbio na objektu sportskog kompleksa "Gem" saznaje Boom 93 u Tužilaštvu.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva za Boom 93 kažu da je požar na pomoćnom objektu, koji je nekada koristila uprava Teniskog kluba “Gem“, najverovatnije izbio nehatom.

U objektu nije bilo struje, tako da se radi o otvorenom plamenu neutvrđenog izvora. Ovaj prostor je dostupan svima. Pretpostavlja se da je neko ložio vatru, ostavio neugašenu cigaretu i slučajno zapalio. Nije isključeno i da je neko namerno zapalio, ali nema nekog povoda, niti razloga da to uradi. 

Materijalna šteta još uvek nije utvrđena.

Podsetimo, požar koji je izbio u nedelju, 16. januara oko 20 sati na pomoćnom objektu u Gemu. Intervenisala su dva vatrogasna vozila i vatra je brzo ugašena. Radi se o objektu od 10 kvadrata u kome nije bilo električne energije. Požar se nije proširio na ostale objekte, a primetila da je sugrađanka koja živi u blizini. Kako je rekla za Boom 93, njen suprug je pozvao vatrogasce.

Živim blizu Gem-a i suprug je odmah primetio požar pa se nije raširilo mnogo. Vatrogasci su pozvani i brzo je požar ugašen. Sreća da je bilo ranije, pa smo videli inače zahvatilo bi verovatno i kuće pored. Jedna je prazna, a u drugoj je baka sama i stara. Svima nam je u interesu da se to nekako obezbedi, možda će i konačno neko da se pozabavi time. Zvanično niko ne čuva, niko ne obezbeđuje i niko ne održava. Skupljaju se mladi, galame, piju, razbijaju i puštaju muziku, uglavnom u objektu gde je bio restoran. Leto, jesen ne omane noc da nisu tu, do ujutru. Letos sam videla kako  sede na krovu bivšeg restorana. Njih 5,6 mladih, klinci. Sede na krovu“, rekla je naša sagovornica koja je želela da ostane anonimna.

Nekadašnji sportsko-rekreativni kompleks “Gem” je potpuno zapostavljen već skoro pola decenije. Na zemljištu kompleksa postoje izgrađeni teniski tereni i objekti visokogradnje koji sada propadaju. Njih su koristili članovi Teniskog kluba “Požarevac” do 2018. godine. Nakon što je Ministarstvo odbrane pre četiri godine ušlo u posed zemljišta koji je koristio Teniski klub Požarevac čitav sportsko rekreativni kompleks prepušten je propadanju.

S obzirom na to da je vlasništvo Ministarstva odbrane, Vojska Srbije treba da obezbeđuje ovaj prostor i da pronađe način kako da ga zaštiti i onemogući mu prilaz. Na to je Boom 93 ukazivao više puta, pogledajte VIDEO.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kao i uvek, odlično napisana reportaža,bravo g-đice Lisac!

    Nažalost,nije jedini objekat,koji propada zbog raznih razloga. Lokalni vlastodršci-kabadahije bi eventualno mogli da upute zahtev MUP-u da patrole policije češće obilaze pomenutu lokaciju,mada bi trebalo da i pripadnici vojske,mislim na Vojnu policiju da obilaze i obezbeđuju objekat. Doduše, Požarevac kao pogranični grad nema Vojnu policiju,što je nedopustivo!
    Mada ima nas koji smo rezervni oficiri Vojne policije,tako da bi mogli da obavljamo poslove obezbeđivanja vojnih objekata i da vršimo obuku vojnika za jedinice Vojne policije. Em se obezbeđuju objekati,em se vrši vojna obuka,…pa gde ćeš više,gde ćeš bolje,…,ali!?!

    Na sreću našu,imamo sugrađane,koji vode računa i obaveštavaju nadležene službe,ako dođe do određenih problema! Mada i tu ima zloupotreba,pa neki sugrađani kao da rade posao za UDBU,ali…!?!

  • Ministarstvo odbrane nije ušlo u posed, već je vratilo svoj objekat. Bespravno je korišćen i to zbate svi koji se pravite mutavi i neuki. Mogu da ga stave i pod stakleno zvono, ali prosečni požarevljanin će naći način da prodje kroz prečicu, zato što on tu „godinama ide“.
    Niste proverili zašto objekat nije vraćen u prvobitno stanje, kako je pisalo u presudi?

%d bloggers like this:
Send this to a friend