Društvo

Šta građani misle o fontani u centru grada? (FOTO)

Foto: S.Lisac
Sredinom jula, nakon dužeg vremena, fontanu u Tabačnici je očistilo i napunilo JP “Vodovod  i kanalizacija.” Nije prošlo mnogo, a fontana se ponovo pretvorila u ruglo. Ove godine nije raspisana javna nabavka za izvođača radova. Građani na društvenim mrežama komentarišu uglavnom negativno, jer je ruglo grada već duže vreme.

U poslednjih par meseci fontanu niko nije redovno održavao, niti je radila u kontinuitetu. Ponovo je zapuštena, prljava i puna smeća. Neredovno čišćenje dovelo je da se na pločicama na dnu zahvati zeleni sloj prljavštine, jedan broj pločica je polomljen, cevi izvađene iz ležišta.

Grad Požarevac ove godine nije raspisivao javnu nabavku za čiščenje fontane, te je posao održavanja pripalo JP „Vodovod i kanalizacija“, čiji su radnici poslednji put očistili fontanu o čemu je Boom 93 pisao.

Boom 93 je pisao više puta o zapuštenoj fontani. Pogledajte kako su građani reagovali na fontanu u poslednjh par meseci na društvenim mrežama, odnosno FB stranici Boom 93.

Fontana u centru grada je prvi put puštena u rad pre 19 godina. Od puštanja u rad do danas nisu rađeni veći radovi na jedinoj javnoj fontani u Požarevcu, pa je ona danas u lošem stanju. Zbog nepostojanja filtera fontana se brzo i isprlja.

Ukoliko ne postoji volja i odgovornost nadležnih da održava jedinu fontanu u gradu, možda bi najbolje bilo da se ona zatrpa zemljom i posadi cveće i zelenilo ili da se transformiše u plato i posluži  za igru namlađih sugrađana, kao što je bilo u jednom trenutku za Novu godinu 2016. godine.

Foto: pront skrin

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ja lepo napisah prosli put da će ta fontana pod rukom Vodovoda izgledati kao finansijsko stanje u tom preduzecu, ali ocigledno da je stanje jos gore.

%d bloggers like this:
Send this to a friend