93 sekunde Društvo

Šta radi beba Ilija u Ljubičevu? (VIDEO)

Foto:S.Lisac
Mini zoo vrt u Ljubičevu postao je bogatiji za još jednu životinju. Naime, Lama Larisa koja je pre nekoliko meseci postala stanovnik ljubičevskog zoo vrta postala je ponosna mama i na svet donela mladunče, po imenu Ilija.

Ekipa Boom 93 je obišla je ergelu Ljubičevo da se upozna sa neobičnim stanovnicima zoo vrta i prenese priču o ovim plemenitim životinjama. Kroz razgovor sa direktorom ergele Ljubičevo, Mirkom Stojanović saznali smo da ima još puno ideja da se zoo vrt oplemeni i postane bogatiji za još neku životinju.

Nismo ni znali da je bila gravidna, kasnije smo saznali da ćemo da imamo prinovu, ali nismo znali kada da očekujemo. Iznenadila nas je jedno posle podne, mislim da se malo ranije rodio zbog visokih temperatura, bilo je malo poteškoća na samom početku,  ali sada je dobro i prava je atrakcija za decu.“ – kaže  Stojanović.

Neobična i svima zanimljiva lama sa svojim mladunčetom osvaja posetioce i prava su atrakcija. Lama je pre svega jedna elegantna dama koja je  u Ljubičevo stigla iz  šabačke poljoprivredne škole. Smeštena je  u delu gde je napravljen mini zoo vrt koji se svakog meseca širi i postaje bogatiji za neku novu životinju. U tom delu već ima nekoliko koza, jarića, par ovaca, zečeva, svinja i prasića i magarac Sima.. Pored ovih životinja u Ljubičevu ima i gusaka, pataka i paunova.

Mini zoo vrt je nastao zahvaljujući volji zaposlenih kao i velikom entuzijazmu i ljubavi prema životinjama ali i svim drugim ljudima koji vole Ljubičevo i poklanjaju razne životinja sa svojih farmi.

Podsećamo da je nedavno u Ljubičevo stigao konj jedinstven po tome što ga je ergela dobila na poklon, zahvaljujući darodavcu doktoru veterine Nebojši Petroviću iz Londona, a služiće prvenstveno za priplod konja.“ – ističe Stojanović.

Foto:S.Lisac

U ergeli  trenutno ima  75 konja, od tog broja 15 konja  koji su u treningu, tj trkačkih.

Stojanović dodaje da u  cilju poboljšanja turističke grada, javno preduzeće Ljubičevo uvodi nove sadržaje, proširuje kapacitete i uređuje kompletan kompleks.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend