Društvo

Stanovnici MZ Čačalica dobijaju novu zgradu mesne zajednice

temelj mz Čačalica
Foto/ Boom93radovi mz Čačalica
Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović položio je  kamen temeljac za izgradnju novog objekta mesne zajenice Čačalica na prostoru nekadašnje MZ koja je 2018. godine izgorela do temelja u požaru.

Radovi su počeli 13. septembra i planirano je da objekat bude izgrađen na više 900 metara kvadratnih. Vrednost ove investicije je oko 25,6 milinona dinara.

mz čačalica izgradnja
Foto/S.P. izgradnja temelja MZ Čačalica

Pavlović je pri obilasku radova najavio da će pored prostorija mesne zajednice biti mogućnosti  i za otvaranje prodavnice i apoteke. Završetak radova planiran je za 20. novembar.

gradonačelnik obilazi radove

Foto/S.P.izgradnja MZ Čačalice 

Podsetimo, u noći između 5. i 6. oktobra 2018. godine,  prostorije Mesne zajednice „Čačalica“  su izgorele do temelja u požaru koji je najpre izbio u marketu Srbija a potom se proširio na zgradu mesne zajednice. Intervencijom vatrogasaca, sprečeno je širenje požara na okolne objekte, među kojima je i dečji vrtić „Duško Radović“.

Tadašnji  čelnici lokalne samouprave najavili izgradnju novih prostorija mesne zajednice koje bi imale i prostor  za supermarket,  apoteku i šalter za obavljanje platnog prometa.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend