Društvo

Stefanović: Srbija samostalno odlučuje, tako kaže i pesmica koju je moj sin sa drugarima izveo

N1/printscreen

N1/printscreen

Nebojša Stefanović kaže da „Srbija danas čuva svoje pravo da odlučuje o svom putu, da donosi samostalno odluke koje su isključivo u interesu njenog naroda i ne bude pion u okršajima tuđih interesa“.

„Već više od sto dana traje sukob u Ukrajini, sa kojim Srbija nema ama baš nikakve veze i o kom je zauzela vrlo jasan i nedvosmislen stav. Isto toliko traju propagandni udari na Srbiju i predsednika Vučića i sa istom žestinom, što od opozicije u zemlji, što iz regiona. Zašto je to tako i otkud tolika histerija usmerena na Srbiju, više se niko ni ne pita – suviše je očigledno“, rekao je ministar odbrane.

On je rekao da je tokom vikenda njegov sin imao „sa svojim malenim drugarima iz vrtića prvu priredbu i da su izveli, između ostalog i jednu pesmicu“.

Baner Boom93 Android aplikacija

„Reči je pisao Sloba Stanišić, komponovao i otpevao Minja Subota, a glase ‘ne može to da se kupi, ne može to da se proda, u srcu se sreća skupi, njeno ime je sloboda’. I ne može. Kada nemate slobodarski duh – nemate ga. Srbija i njen narod ga imaju oduvek“, rekao je Stefanović.

On je naveo da Srbija „zato trpi propagandne udare u kojima je napadaju svi oni kojima se ne sviđa nezavisna i slobodna država Srbija, svi oni koji pokušavaju da na taj način ostvare svoje interese“.