Društvo

Stefanović: Želimo da napravimo Muzej pčelarstva

dejan stefanović
FotoTS /Dejan Stefanović predsednik Udruženja pčelara Požarevac
Udruženje pčelara sastalo se na sednici skupštine u sali Politehničke škole u Požarevcu kako bi predstavili svoj rad za prethodne dve godine.

Predsednik Udruženja pčelara Požarevac i član Nadzornog odbora SPOS-a, Dejan Stefanović naglasio je da je na tržištu i dalje u opticaju velika količina falsifikovanog meda uprkos neprekidnom radu inspekcija na terenu, te  upozorio potrošače da obrate pažnju šta kupuju.

Stefanović je rekao da želi da se formira muzej pčelarstva, te da se donese deklaracija o zaštiti pčela, kako bi, u vreme prskanja protiv komaraca, sačuvali pčele.

Pohvalio je saradnju sa gradskom upravom podsećajući da je pre dve godine, 2020. izdvojeno iz budžeta pola miliona dinara, a 2021. 400 hiljada dinara za podršku proizvođačima meda i proizvoda od meda, napominjući da je novac utrošen na kupovinu opreme za sve pčelare.

Predsednik Skupštine grada Požarevca, Predrag Mijatović podsetio je na težak period, kada je zbog vanrednog stanja rad pčelara bio otežan. Izrazio je zadovoljstvo što se pčelarstvo ipak razvija i to da se vidi po rezultatima, koji su dostigli nivo kolega iz razvijenih zemalja.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend