Društvo

Stojanović ponovo ve-de, a ponovo i konkurs za direktora

foto/arhiva/boom93
Skupština Požarevca je ponovo imenovala Mirka Stojanovića za v.d.direktora „Ljubičeva“. Ovo je treći put da se Stojanović imenuje za vedea, nakon što mu je direktorski mandat istekao pre oko 2 godine. Skupština je donela odluku i raspisivanju konkursa za izbor direktora „Ljubičeva“. Podsećamo, prethodna odluka o konkursu ranije je stavljena van snage.

Prethodna odluka o pokretanju konkursa za izbor direktora „Ljubičeva“ od 26.decembra 2019.godine bila je stavljena van snage 15.septembra prošle godine. Obrazloženje je bilo neblagovremeno objavljivanje oglasa o javnom konkursu.

Stojanoviću je v.d. status je već jednom produžavan i ističe 6.marta ove godine. Narednog dana počeće da tečenovi mandat, ne duže od 1 jedne godine.

Novi direktor u Ljubičevu bi nakon sprovođenja konkursa trebalo da bude imenovan na period od 4 godine.

Uslovi konkursa su:

-da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje 4 godine, odnosno na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESP bodova, master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama ili specijalističkim strukovnim studijama

-da ima najmanje 5 godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva traženo visoko obrazovanje

-da ima najmanje 3 godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća

-da poznaje oblast korporativnog upravljanja

-da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova

-da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke

-da nije osuđivano na kaznu zatvora od najmanje 6 meseci

-da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladusa zakonom kojim se uređuju krivična dela (psihijatrijsko lečenje, lečenje narkomana, alkoholičara, zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti)

 

Od pet javnih preduzeća u Gradu Požarevcu, u svega dva su na funkciji direktori izabrani konkursom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Bravo,Uroše,odlično napisano,izuzetan zaključak,bolje rečeno,konstatacija!

  Sramno ponašanje „vlastodržaca“,uslovi konkursa nedefinisani,još stavka da je robijao manje od 6 meseci,znači sramota!!!
  Zna se ko bi trebalo da vodi Ergelu u Ljubičevu,veterinar,pored toga,mora da ima adekvatne saradnike,u „gradskoj“ upravi upravi sigurno postoji dipl.ekonomista,kao i inžinjer poljoprivrede,naravno,kadnidat mora da ima plan daljeg razvoja preduzeća,kao i plan održivog poslovanja,pored toga kandidat mora da ponudi i plan za preusmeravanje donacija iz IPARD fondova,kao i biznis plan proizvodnje i razvoja Ergele i celog JP Ljubičevo! Bez tih biznis planova,bez izvora donacija iz IPARD fondova,bez planova za razvoj,bez kompletnog plana za samoodrživo poslovanje,kandidat nije kvalifikovan za taj posao!
  Da smestim,sve smrdi na stranačko zapošljavanje i otimanje kinte iz budžeta grada!
  To je tužno,jer su stručnjaci iz međunarodnih donatorskih organizacija utvrdili da JP Ljubičevo ima mogućnosti da postane izuzetan poslovni inkubator za više razvojnih i privrednih projekata,kao i osnova za sirovinsku bazu iz oblasti stočarske i ratarske organske proizvodnje!
  Bili su pokušaji da se preko EU fondova u Požarevac preusmeri oko 25 miliona evra,ali su „stručnjaci“ na vlasti vršili konstantnu opstrukciju! Tada je na vlasti bila crveno-žuta koalicija,mada ne mogu da grešim dušu,tadašnji gradonačelnik Miki je učinio sve kako bi projekat krenuo,ali su koalicioni „partneri“ iz PUPS-a i SPS-a tražili svoj % i kasnije probali da privatno realizuju delove projekta!
  Ove sada „stručnjake“ na vlasti tako nešto ne interesuje! Da napomenem da je tadašnji direktor B…. hteo da u Ljubičevu napravi kockarnice i bordele,šta reći?!?

%d bloggers like this:
Send this to a friend