Društvo Ekonomija

Stojiljković o minimalcu: Jednocifreno povećanje za sindikate neprihvatljivo

Situacija je teška zbog pandemije koronavirusa i potrebno je održati zaposlenost, a nakon toga treba da se vidi koliki je prostor za povećanje zarada, rekao je za N1 predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković.
Boom93/Ilustracija

Objašnjava – nekog povećanja će biti, ono je minimalno i kreće se u jednocifrenim vrednostima, što je sa pozicije sindikata nezadovoljavajuće.

„Treba videti šta se može učiniti u ovoj situaciji kada trebate da održite tražnju, a to pretpostavlja da ljudi rade, pa i mogu nešto da troše, i onoga što je podnošljiva cena ta privredu i poslodavce. Tako da je to čitav jedan paket gde je minimalna zarada samo jedan deo priče koja će, videćemo kako će završiti i da kojim povećanjem u ponedfeljak, 14. septembra na sednici Socijalno-ekonomskog saveta“, kazao je Stojiljković.

Poslodavci, sindikati i Vlada Srbije nisu se u utorak dogovorili o procentu povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu jer su svi ostali pri svojim ranijim stavovima, rekao je ekonomski savetnik Ujedinjenih granskih sindokata „Nezavisnost“ Zoran Ristić. Iz Saveza samostalnih sindikata Srbije smatraju da je „Vlada ostala pri orijentaciji da Srbija ostane zemlja jeftine radne snage“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend