Društvo

Stojković: Građani će imati stabilno snabdevanje toplotnom energijom

Slaviša Stojković
Slaviša Stojković FOTO: T.S./Boom93
Zbog radova na primarnom vrelovodu u Svetosavskoj ulici, u ponedeljak su bez grejanja bili potrošači u Svetosavskoj ulici, od broja 1 do 3 i u ulici Moša Pijade od broja 16 do 42. Radovi su završeni tokom dana tako da je isporuka toplotne energije u večernjim časovima uspostavljena normalno.

Direktor JP „Toplifikacija“ Slaviša Stojković u izjavi za Boom 93 objašnjava da su pucanja na mreži i povremene havarije karakteristične za ovaj godišnji period, ali to je nešto što se relativno brzo rešava kroz tekuće radove.

Baner Boom93 iOS aplikacija za Vesti

Ekipe su bile na terenu i preduzele sve neophodne radnje u cilju otklanjanja havarije, ali su preduzete i sve druge mere da bi se izbegle štetne posledice ili umanjile one koje su nastupile. Mogu slobodno da kažem građanima da nema bojazni da će biti većih problema u snabdevanju toplotnom energijom. Situacija se polako stabilizuje, svi problemi se rešavaju. Iako je bilo temperaturnog odstupanja prethodnih dana u smislu nižih temperatura u stanovima i kućama to će biti rešeno u naradenim danima i imaćemo kontinuirano i kvalitetno snabdevanje toplotnom energijom.“ – istakao je Stojković.

Stojković objašnjava da  je trenutna energetska kriza u zemlji takođe neminovno uticala na celu toplifikacionu mrežu širom Srbije pa tako i kod nas.

Trenutno je energetska kriza u  našoj državi samim tim  to nije moglo da ne ostavi posledice na naš energetsko toplifikacioni sistem. Ono što se dešava na kopovima u Kostolcu neminovno  dovodi  i do posledica na funkcionisanje Javnog preduzeća Toplifikacija, a u prvom redu isporuke toplotne energije našim korisnicima.“

Podsetimo,  i tokom vikenda je bila smanjena isporuka toplotne energije, tako da su potrošači u celom gradu imali grejanje smanjenog intenziteta.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend