Društvo

Stopirana nabavka za širenje toplifikacije u gradu, podneta žalba na dodeljeni ugovor

Foto: Boom93/M. Veljković
Republičkoj komisiji za postupke Javnih nabavka podnet je zahtev za zaštitu prava ponuđača za radove  na širenju toplifikacione mreže na lokaciji ulice Nemanje Tomića 18 u Požarevcu.

Zahtev je podnet u utorak 28. juna i dok se on ne reši stopirano je potpisivanje ugovora. Ko je podneo žalbu saznaćemo posle odluke Repubiličke komisije.

Podsetimo da je komisija za Javne nabavke Javnog preduzeća „Toplifikacija“ ugovor za ove radove dodelila grupi izvođača radova koju čine Weld pipe iz Smedreva, United engineering iz Beranja i Arte kolor iz Požarevca. Vrednost dodeljenog ugovora je 17.274.021 dinara bez PDV-a.

Ponudu je dostavilo i preduzeće Konvar iz Beograda, ali njihova ponuda nije jer je bila viša od prihvaćene ponude grupe ponuđača za oko 200.000 dinara.

Podsetimo da je procenjena vrednost ovih radova iznosi 17.500.000 dinara.

Šta je planirano da se radi na ovoj lokaciji?

Slaviša Stojković, VD direktor Toplifikacije je ranije za Boom93 rekao da je u planu izgradnja sekundarne toplovodne mreže za napajanje toplotnom energijom objekata na zoni izgrađene toplopredajne stanice „Nemanje Tomića 18“ na sledećim adresama: Nemanje Tomića, Vojske Jugoslavije, Jelene Ćetković, Ivana Gorana Kovačića, Bože Dimitrijevića.

Toplotni kapacitet toplovodne mreže je 2,2 MW i biće izvedeno oko 4.000 metara cevovoda, čime će se stvoriti tehnički uslovi za priključenje 74 objekta na sistem daljinskog grejanja za narednu grejnu sezonu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Nastavlja se praksa polovicnog sirenja mreze kao u Slobodarskoj na Cacalici…Trust mozgova iz JP Toplifikacija Pozarevac kaze da u 21.veku pumpa nema dovoljno snage da gura vodu uz brdo kao da je u pitanju Mont Everest.

%d bloggers like this:
Send this to a friend