Društvo

Sutra protest četri sindikata ispred Vlade Srbije

pixabay/ilustracija
Zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih, Sindikat uprave Srbije, Sindikat obrazovanja, Sindikat kulture i Sindikat zaposlenih u naučnoistraživačkoj delatnosti Srbije organizovaće u četvrtak 4. novembra, s početkom u 12 sati, protestni skup ispred zgrade Vlade Srbije.

Sindikati koji predstavljaju više od polovine zaposlenih u javnom sektoru, traže započinjanje socijalnog dijaloga i rešavanje ključnih problema u društvenim delatnostima, saopšteno je.

„Tražimo povećanje zarada od 15 odsto, isplatu toplog obroka i regresa, isplatu svih naknada predvidjenih kolektivnim ugovorima. Povećanje minimalne zarade od 9,4 odsto u narednoj godini dodatno narušava sistem koeficijenata i odnos plata u društvenim delatnostima. Povećanje cene rada od 15 odsto koje tražimo, samo delimično ispravlja nepravdu i nelogičnost u platama, jer ogroman broj zaposlenih prima minimalac“, saopštili su predsednici četri sindikata.

Naveli su da je prvi i najvažniji zahtev sindikata uspostavljanje socijalnog dijaloga, „jer već dugi niz godina sindikati ne učestvuju u pregovorima o budžetu i ne mogu iskazati svoje predloge i argumente“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend