Društvo

Sutra u Beogradu protest radnika JP Pošte Srbije

Boom93/N.Stojićević
U utorak ispred glavnog poštanskog centra u Ugrinovačkoj 210, sa početkom u 19 časova, održaće se protest radnika JP Pošta Srbije, saopštili su Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

U saopštenju te sindikalne organizacije navodi se da će radnici na protestu izneti svoje zahteve koji se tiču materijalnog položaja i radno-pravnog položaja zaposlenih u Pošti Srbije.

„Sloga“ dodaje da je zarada u Pošti Srbije u poslednjih nekoliko meseci kod pojedinih zaposlenih „išla čak i ispod minimalne cene rada“.

Predstavnik sindikata radnika Pošte Zoran Pavlović prethodno je naveo da dve trećine zaposlenih u tom javnom preduzeću, uglavnom u tehnološkom delu koji obuhvata poštare, radnice u preradi pošiljaka i vozača imaju zarade koje su u rasponu od 44.000 do 45.000 dinara.

„Veliki problem je i radno-pravni status zaposlenih koji su angažovani ugovorom na određeno vreme, kojima su ti ugovori istekli, a koji nisu prevedeni u radni status na neodređeno vreme. Nakon 24 meseci rada na određeno, sa nekima od njih, dok drugi rade na po osnovu zamena odsutnih zaposlenih“, kazao je Pavlović.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Naravno,uvek podrška za sve radnike,koji su odlučili da se pobune protiv zločinačkog sistema komunističkog kapitalizma!!!
    Nažalost,na štrajk će izaći samo radnici koji su se zaposlili na osnovu svojih kvalifikacija i sposobnosti,takvih osoba u JP su manjina.
    SNS kriminalni kartel će poslati šofera-direktora Đorđevića da lupeta o političkim aktivnostima i slične gluposti,jer većina zaposlenih u Pošti su partijski kadrovi i botovi,koji će braniti SNS kriminalni kartel!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend