Društvo

Sva bolovanja, otvorena pre vanrednog stanja, produžavaju se bez komisije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se sva bolovanja, koja su otvorena pre vanrednog stanja, nastavljaju i svakome ko je do tada bio na bolovanju biće omogućeno da ostane i dalje.
Pixabay/ilustracija

„Stav je da se sva bolovanja, pre uvođenja vanrednog stanja, nastavljaju. Nećemo praviti razliku i svakom, ko je bio do tada na bolovanju, mi ćemo omogućiti da nastavi dalje“, rekao je Lončar na novinarsko pitanje šta da rade majke koje ne mogu da produže porodiljsko, jer se „sva bolovanja do kraja vanrednog stanja produžavaju bez komisije, osim bolovanja zbog nege deteta“.

Na pitanje da li će i u kojim terminima roditelji sa bebama moći da izađu u šetnju, ako bude produžen policijski čas, Lončar je rekao da će se za to pitanje naći najbolje rešenje.

„To ćemo izneti na sledećem Kriznom štabu. Šta struka kaže, naći ćemo najbolje rešenje, a da ne ugrozi nikoga“, rekao je Lončar.

IZVOR: Tanjug

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend