Društvo

Svečano otvorena izložba 100 godina petrovačke gimnazije

Foto: SO Petrovac na Mlavi
U Galeriji Zavičajnog muzeja svečano je otvorena izložba 100 godina petrovačke gimnazije. Autori izložbe su arheolog Jasmina Živković i istoričar umetnosti Darko Stokić.

Izložba 100 godina gimnazije u Petrovcu je nastala kao rezultat saradnje između Zavičajnog muzeja i Srednje škole Mladost i prati istorijat jedne od najznačajnijih obrazovnih ustanova u našoj opštini, od osnivanja pa sve do danas. Iako je prošla kroz mnoge teške periode, posebno tokom drugog svetskog rata i različite reforme tokom 100 godina svoga postojanja, Gimnazija je sačuvala svoj visoki renome i svoju kulturno-prosvetnu ulogu, pružajući učenicima široko obrazovanje i opštu kulturu čime ih na najbolji način priprema za dalje školovanje.

Deleći sudbinu sredine i vremena u kome je nastala i razvijala se, Gimnazija je ostala škola u kojoj se prožimaju tradicija i inovativnost, iskustvo i mladost. Izložba nije samo priča o Gimnaziji, već je priča o svima nama koji smo je pohađali, jer sve ono što čini njen duh i danas u sebi nose svi njeni sadašnji i bivši učenici i nastavnici.

Izložbu su otvorili direktorka Zavičajnog muzeja Žaklina Perić, direktor srednje škole Mladost Aleksandar Filipović i Teodora Obradović, diplomirani etnolog i antropolog.

Izložba će biti otvorena u Muzeju do kraja oktobra, a posle toga će biti deo stalne postavke u holu Gimnazije. Muzej je za posetioce otvoren svakog radnog dana od 08 do 20 časova i subotom od 10 do 14 časova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend