Društvo

Tatjana Činč imenovana za direktorku Apotekarske ustanove Požarevac

Foto: Youtube/printscreen – Tatjana Činč

Foto: Youtube/printscreen – Tatjana Činč

Dosadašnja v.d. direktorka Apotekarske ustanove, Tatjana Činč na jučerašnjoj Skupštini Požarevca imanovana je za direktora ove ustanove na mandat od četiri godine.

„Kao lider Apotekarske ustanove, mogu slobodno reći najuspešnije u Požarevcu, trudiću se da ovaj trend nastavim tokom svog četvorogodišnjeg mandata kako bi farmaceutsku zdravstvenu zaštitu približili najvećem broju građana. Stub našeg uspeha su zaposleni, njihov kvalitet, stručnost, posvećenost radu. U narednom periodu težićemo i dalje unapređenju rada ustanove“, kazala je Činč na sednici Skupštine koja je juče održana.

Inače, Tatjana Činč je na mesto v.d. direktora Apotekarske ustanove došla u maju nakon ostavke prethodnog direktora Nebojše Jorgovanovića.

Sadašnja direktorka je prethodno radila u pravnoj službi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Požarevcu i članica je Upravnog odbora Georada.

Apotekarska ustanova Požarevac: 34 apoteka, nagrada za najbolju zdravstvenu ustanovu

U sklopu Apotekarske ustanove radi 34 apoteka na teritoriji Braničevskog okruga koje zapošljavaju 120 radnika.

Apotekarska ustanova Požarevac na čelu sa Jorgovanovićem 2020. godine proglašena je za najbolju zdravstvenu ustanovu u Srbiji na Nacionalnoj konferenciji o unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite.

Po kvaliltetu zdravstvene zaštite Apotekarska ustanova Požarevac je zaslužila tri zvezdice i na vrhu je rang liste ustanova ovog tipa u Srbiji sa 92 od mogućih 100 poena.