Društvo

Tokom obuke u auto-školi moraju da se nose maske i rukavice

Od ponedeljka počinje redovna obuka u auto-školama uz posebne mere zaštite i za instruktore ali i za kandidate. Maska i rukavice su obavezni a ista mera se primenjuje kod polaganja vozačkih ispita. Iz MUP-a se čekaju instrukcije o tome kako će biti organizovano teoretsko polaganje jer sada u prostorijama može boraviti ukupno pet osoba, što je malo da bi se polaganje organizovalo.
ilustracija/pixabay

Više instruktora i više vozila biće ovih dana na ulicama. Počinje davanje individualnih časova u vreme kada nije policijski čas, a kandidati pored strpljenja moraju biti naoružani maskama i rukavicama kao i njihovi instruktori.

Pojedine auto-škole preduzele su i dodatne mere zaštite posle vožnje svakog kandidata.

„Posle svakog đaka se briše volan, pre svakog časa nastave se brišu stolice, stolovi – prosto se sve briše, imamo dezinfekciona sredstva na ulasku u učionicu“, rekao je Marko Manojlović iz auto-škole „Desetka plus“.

Što se tiče polaganja, za sada je neizvesno koliki broj termina je odobren auto-školama, ali će svakako ukidanje vanrednog stanja doneti pomak i na tom polju, tačnije više termina i više ispitivača u odnosu na sadašnje smanjene kapacitete.

A smanjene kapacitete ima i služba tehničkih pregleda pa je registraciju za sada najlakše produžiti ako je vlasnik prisutan.

Za vreme vanrednog stanja, ako osoba ne može da dođe vozilom na tehnički, može ovlastiti člana porodice i to na običnom papiru bez odlaska kod notara da mu registruje vozilo.

Kada morate u MUP, a kada ne

Ako dođe do bilo kakvih promena vlasništva, bilo kakvih promena u saobraćajnoj moraćete da idete u MUP. Ako je prva registracija vozila – morate ići u MUP.

Još da vam damo savet – ne čekajte poslednji dan da produžite registraciju, jednostavno sada se na red čeka i po nekoliko dana.

Pogledajte na nalepnici do kada vam važi registracija jer policija neće tolerisati takve prekršaje i moguće je da vas isključe iz saobraćaja i skinu vam tablice, a onda komplikacija postaje i skuplja i veća.

IZVOR: RTS

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend