Društvo

Tokom ove nedelje rekordan broj zaraženih u Požarevcu

Ana Jovanović
Foto/ T.S. Ana Jovanović direktorka ZZJZ Požarevac
Ove nedelje zabeležen je najveći broj obolelih građana u Požarevcu. Prema rečima Ane Jovanović, direktorke Zavoda za javno zdravlje 26. januara zabeležen je najveći broj inficiranih od kovida-19, 232 novozaražene osobe.

Novozaraženih ima u svim opštinama Braničevskog i Podunavskog okruga.

„Primarna zdravstvena zaštita jako teško izdržava ovako veliki broj bolesnih ljudi, tako da su sve kovid ambulante opterećene i svuda se čeka po nekoliko dana da se dođe do lekara. S druge strane iako je veliki broj obolelih, manji je broj hospitalizovanih. Trenutno, u oba okruga, 274 osobe su na bolničkom lečenju, a 8 osoba na respiratorima, u 4 bolnice u oba okruga koje su u kovid sistemu“, navela je Jovanović.

Prema njenim rečima vakcinacija je i dalje prva preporuka građanima kada se govori o zaštiti od zaražavanje od koronavirusa.

Do sada u Požarevcu drugom dozom vakcine vakcinisano je 52,5 posto osoba starijih od 18 godina.

U svim opštinama okruga uključujući i grad Požarevac najveći broj vakcinisanih osoba bio je od 15. septembra do kraja novembra.

„Od decembra je došlo do opadanja broja vakcinisanih, ali od početka ove godine i nakon praznika dozlo je do poboljšanja i beleži se blagi porast broja ljudi koji dolaze na vakcinaciju“, zaključila je ona.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend