Društvo

Tokom prošle godine povećan broj sklopljenih, ali i razvedenih brakova

Foto: Pixabay/Ilustracija
U Srbiji je zaključeno 32.757 brakova u 2021, što predstavlja rast od 38,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Razvedeno je 9.790 brakova, odnosno za 12,7 odsto više u odnosu na godinu pre.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2021. godini je zaključeno 26.309 prvih brakova što je rast od 44,5 odsto u odnosu na 2020.

Kakva je situacija u Požarevcu?

U Požarevcu u 2021. godini sklopljeno je 222 braka podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Ipak u odnosu na 2020. godinu kada je zbog uvedenog vanrednog stanja i porasta obolelih od koronavirusa bilo zabranjeno okupljanje i proslave, a samim tim i smanjen broj venčanja, u 2021. godini došlo je do porasta broja venčanja.

Prema podacima koje je Boom93 dobio iz matične službe grada, u 2020. godini sklopljena su 192 braka što je pak u odnosu na godinu dana pre odnosno 2019. kada je broj venčanja bio tri puta veći.

Tokom prošle godine 25 parova je rešilo da stavi tačku na svoj brak, a ovaj broj je nešto veći u odnosu na 2020. kada je usled epidemije i broj razvoda bio manji.

A u Braničevskom okrugu?

Što se tiče Braničevskog okruga ima opština u kojima tokom prošle godine nije bilo razvoda, ali i nekih u kojima je u odnosu na broj sklopljenih brakova svaki četvrti završen razvodom.

Tokom prošle godine na teritoriji Gradske opštine Kostolac sklopljeno je 60 brakova, ali s druge strane nije bilo nijednog razvoda.

Ovo je jedan od pozitivnih primera, međutim, godinama unazad više je onih negativnih, kada iz godine u godinu broj razvoda raste.

U opštini Golubac tokom prethodne godine zaključeno je 18 brakova, ali je nažalost u istom periodu i 14 brakova završeno razvodom. Slična situacija je i u opštini Kučevo gde je sklopljeno 36, a iste godine razvedeno 27 brakova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend