Društvo Ekonomija

Tokom vanrednog stanja termoelektrane radile maksimalnim kapacitetom

Za vreme trajanja vanrednog stanje Termoelektrane „Kostolac A i B“ radile su maksimalnim kapacitetom uz poštovanje svih propisanih mera Vlade Srbije.
EPS Energija Kostolac

Nenad Marković, direktor za proizvodnju energije u ogranku „TEKO Kostolac“ je za Boom93 rekao da za vreme trajanja vanrednog stanja u  termoelektranama nije bilo problema. Marković je dodao da se ovogodišnja remotna sezona odvija u specifičnim uslovima pošto su još uvek na snazi vanredne mere Vlade Srbije zbog pandemije koronavirusa.

Nenad Marković, direktor za proizvodnju energije u ogranku „TEKO Kostolac“

„Ono što će okarakterisati ovogodišnju sezonu remonata je to da će se obavljati kapitalni remonti na blokovima A1 i A2. Na bloku A1 radovi su krenuli 10. maja i trenotno se izvodi kapitalni remont turbogeneratorskog postrojenja. Takođe u sklopu kapitalnog remonta obaviće se radovi na svoj pratećoj opremi. Reč je o periodičnom remontu koji se radi na svaki 7 godina. Blok A2 je predviđen ove godine za kapitalni remont, a radovi na njemu krenuli su 3. juna i trajaće 70 dana. Na njemu će se pored trubogeneratora i prateće opreme raditi i remont kotlovskog postrojenja“ rekao je Nenad Marković.

On je dodao da će se obavljati remonti i u termoelektrani „Kostolac B“. Blok B1 je u remontu od 16. maja i na njemu će se obaviti redovni remont u trajanju od 30 dana.

Remont bloka B2 je počeo u sredu 3. juna i na njemu će se raditi 26. dana. Razlog skraćenja remonta je to da je blok B2 iz kapitalnog remonta izašao 19. Decembra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Isto kao I Vucic. I on je radio maximalnim kapacitetom kao nase elektrane. Zaboravio gospodim Markovic da pomene.

%d bloggers like this:
Send this to a friend