Društvo

TOS: U avgustu se tražio krevet više u turističkim destinacijama u Srbiji

Kriza izazvana pandemijom Kovid-19 je pokazala značaj domaćeg turizma, naročito u selima, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS) uoči Svetskog dana turizma, 27. septembra.
Boom93/M.Veljković

U Srbiji su letos „domaći turisti tražili odmor u prirodi i najčešće se odlučivali za boravak u ruralnim područjima, na planinama, u banjama, okolini jezera ili reka“, navodi se u saopštenju.

TOS je prenela da je, posle višemesečnog pada turističkog prometa u Srbiji, u avgustu rast broja domaćih turista bio iznad 25 odsto.

Tada se u većini turističkih mesta van gradova, „tražio krevet više, dok su turistički lokaliteti zabeležili značajan porast broja ulaznica u odnosu na avgust prethodne godine“.

TOS je zbog epidemiološke situacije odlučila da Svetski dan turizma obeleži tako što će na svom sajtu www.srbija.travel objaviti anketu: „Koju ste Vi avanturu izabrali ovog leta?“, da bi se prikupili utisci domaćih turista i uvažile njihove sugestije za unapređenje turističke ponude.

Ovogodišnji Svetski dan turizma, čija je tema „Turizam i ruralni razvoj“, poručila je TOS, „stavlja u prvi plan značaj turizma za ruralne sredine, jer je u tim sredinama turizam glavni pokretač za razvoj i očuvanje kulturnog i prirodnog bogatstva i pokretač za integraciju ljudi iz ruralnih sredina, na prvom mestu mladih“, piše u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend