Društvo

Preminule tri osobe iz doma u Velikom Popovcu

Trenutan broj zaraženih virusom КOVID 19 prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac je 170, uključujući u ovaj broj i korisnike Doma u Popovcu, rekao je na konferenciji za novinare Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.
ilustracija/pixabay

Kako je istakao Nedinić ova opština nije prošla bez žrtava, i to je ono što u ovoj situaciji najteže pada i čega su se najviše bojali.

„Mislim da je još uvek rano govoriti o smirivanju situacije, pogotovo kada imamo situaciju sa domom u Velikom Popovcu, ali se nadam i verujem, da ako nastavimo da se pridržavamo mera, videćemo i rezultate. Razumem da smo se svi već zasitili vesti o ovom virusu i cele situacije i pritiska sa kojim se već duže vreme svi nosimo, ali javno zdravlje je najvažnije, svaki život je vredan, te stoga ne smemo sada da se opustimo. Moramo svi imati u vidu, da i dalje postoje osetljive kategorije, čiji su životi posebno ugroženi zbog virusa i da se zbog njih moramo i dalje pridržavati mera“, istakao je on.

Zbog toga,  je zamolio sve sugrađane, naročito one osetljivog zdravstvenog stanja da izbegavaju okupljanja i nepotrebne kontakte još neko vreme. To je građanska dužnost, ali i moralna obaveza.

Кada je reč o domu za smeštaj starih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu, Nedinić kaže da smatra da je najgori udar prošao.

Broj zaraženih nije dalje rastao, a ono što je pozitivno je da se zaposleni polako oporavljaju i vraćaju na posao. Takođe, počinje se sa retestiranjem zaraženih korisnika i oni se generalno dobro osećaju i oporavljaju.

„Nažalost, jedna negovateljica i dva korisnika su preminuli. Dakle, ne možemo reći da je situacija dobra, kada imamo preminule, ali možemo reći da se situacija stabilizuje, korisnici i zaposleni se oporavljaju i nije veliki broj obolelih sa teškom kliničkom slikom. Želim da izrazim veliku zahvalnost zaposlenima u ovom domu, jer ti ljudi su zaista heroji i samo oni znaju koliko im je teško bilo, i još uvek je, s obzirom da se nalaze u karantinu u samom Domu“, naveo je Nedinić.

On je apelovao na sve, da se pridržavaju mera, kako bi što bezbolnije prošli kroz sve ovo.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend