Društvo Ekonomija

Tržišna inspekcija obavila 680 vanrednih kontrola

Tržišna inspekcija obavila je 680 vanrednih inspekcijskih kontrola u apotekama i utvrdila da nije bilo kršenja Uredbe Vlade Srbije kojom je cena maski ograničena na 120 dinara, a cena rukavica na 40 dinara po komadu.
Pixabay/Ilustracija
Načelnik u Sektoru tržišne inspekcije Mirjana Damjanović kaže za Tanjug da je Uredbom o ograničavanju maloprodajne cene zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja, nastalog usled bolesti COVID-19, regulisano da apoteka može da prodaje maksimalno 20 komada rukavica po potrošaču.
Ona podseća da se Uredba odnosi isključivo na zaštitnu opremu koju distribuira Republički fond za zdravstveno osiguranje privrednim subjektima u cilju „blagovremenog i ravnomernog snabdevanja tržišta“.
– Ravnomerno snabdevanje apoteka ovom robom doprinelo je osetnom smanjenju žalbi građana na nedostupnost i cene maski i rukavica – kaže Damjanovićeva.
Više informacija možete pročitati OVDE.
IZVOR: Tanjug, EKapija

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend