Društvo Ekonomija

U Austriji predstavljene mogućnosti ulaganja u Požarevac

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac
Predstavnici grada su u srpskoj ambasadi u glavnom gradu Austrije, privrednicima iz Srbije predstavili mogućnosti ulaganja u Požarevac.

Ambasador Nebojša Rodić bio je domaćin skupa „Poslovni dan dijaspore grada Požarevca“ i „Prvog poslovnog foruma Roma iz dijaspore“ u organizaciji Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) i projekta Link Ur! Serbia II, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstva za evropske integracije i Ambasadom Republike Srbije u Austriji.

Cilj ovog događaja je podsticanje dijaloga i konkretne saradnje između članova srpske poslovne dijaspore u Austriji zainteresovanih da investiraju u rodni kraj i predstavnika lokalne samouprave grada Požarevac i drugih relevantnih partnera na regionalnom i nacionalnom nivou.

Investitori iz redova srpske dijaspore imali su priliku da predstave svoje investicione projekte i inicijative i da zajedno sa predstavnicima grada Požarevca dogovore saradnju i utvrde zajedničke korake koji će olakšati njihovu realizaciju.

Zahvaljujući platformi Privredne komore Srbije, „Poslovni atlas Srbije“, i saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Požarevac, sada poslovni ljudi našeg porekla imaju celu Srbiju na dlanu sa svim privrednim potencijalima i lokacijama za investiranje“, naveo je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

Pavlović je dodao da su tokom prezentacije, investitorima iz dijaspore predstavljene mogućnosti i načini kako svoj kapital mogu da ulože u naš grad.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend