Društvo Ekonomija

Mali: „U budžetu će biti povećanje plata, penzija, minimalca“

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će u budžetu za sledeću godinu biti veće plate, penzije, minimalne zarade. Mali je naveo da su prognoze takve da će Srbija imati najmanji pad, tj najveći rast BDP a 2020. godine. "Srbija je broj jedan kada je u pitanju stopa rasta", rekao je Mali za televiziju Hepi.
novac euro digitron
Pixabay/ilustracija novac euro

Mali je naveo da po izveštajima koje ima Srbija i Ministarstvo finansija, Srbija će imati bolji rezultat nego što su predviđanja MMF-a, između minus 0,6 i 0,1 odsto. Podsetio je da je stopa nezaposlenosti 7,3 odsto – „istorijski najniža“. On je naveo da Srbija i po projekcijama Evropske komisije i MMF-a ima najbolji rezultat.

Mali je naglasio da je uprkos krizi učešće javnog duga u BDP Srbije manje od 60 odsto.

„Do kraja nedelje na Vladi ćemo usvojiti budžet za narednu godinu“, naveo je Mali i dodao da će u budžetu biti povećanje plata u javnom sektoru, povećanje penzija, povećanje minimlane zarade 6,6 odsto, ali i smanjenje opterećenja na zarade što je važno za poslodavce.

Nikada više novca neće biti nego za 2021. godinu za subvencije za investicije, rekao je Mali.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend