Društvo Naše pare

U jednom danu gradska uprava raspisala 4 konkursa

Foto: Boom93/MMV
Gradska uprava Požarevac raspisala je danas 4 konkursa za udruženja koja se bave zaštitom lica sa invaliditetom kao i unapređenjem položaja starijih lica.

Prvi konkurs koji je raspisan je za pilotiranje usluge ličnog pratioca za period januar – avgust 2021. godine. U tekstu poziva se navodi da je ovaj konkurs raspisan  u cilju izbora pružaoca, koji će realizovati pilotiranje usluge ličnog pratioca, sredstvima iz budžeta Grada Požarevca,  u ukupnom iznosu od 25 000 000 dinara.

Pravo podnošenja prijave za pilotiranje usluge ličnog pratioca, imaju organizacije, odnosno udruženja koja su od  javnog interesa za Grad Požarevac u oblasti zaštite lica sa invaliditetom  pod uslovom da sprovode aktivnosti ili da im je sedište na teritoriji Grada Požarevca, kao opštinske ili međuopštinske organizacije.

Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“. Više informacija možete pročitati OVDE.

Drugi poziv koja je gradska uprava Požarevac je konkurs za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom Grada Požarevca 2021.-2025. u 2021. godini. Kako se navodi u tekstu poziva  da za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom Grada Požarevca 2021.-2025, obezbeđena su sredstva Odlukom o budžetu Grada Požarevca za 2021.  godinu u ukupnom iznosu od 2 450 000 dinara.

Opšti cilj konkursa je unapređenje položaja osoba sa invaliditetom do pozicije ravnopravnih koji uživaju sva prava i odgovornosti na teritoriji Grada Požarevca.

Opšti ciljevi konkursa u skladu sa Lokalnim akcionim planom za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom Grada Požarevca 2021.-2025 su:

 1. Poboljšati položaj OSI u Gradu Požarevcu
 2. Uključiti OSI u sve oblasti društvenog života
 3. Zaštita prava OSI
 4. Obezbediti socijalne, zdravstvene i druge usluge osobama sa invaliditetom
 5. Osigurati pristup njihovom životnom okruženju
 6. Senzibilisati društvo za probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju u našoj lokalnoj zajednici.

Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“. Više informacija možete pročitati OVDE.

Treći raspisani poziv je konkurs za finasiranje i sufinasiranje programa i projekta udruženja u oblasti zaštita lica sa invaliditetom u 2021. godini. Izdvojena sredstva iz budžeta za ovaj konkurs u ukupnom iznosu od 6 000 000 dinara.

Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje programa imaju udruženja koja su od  javnog interesa za Grad Požarevac u oblasti zaštite lica sa invaliditetom  pod uslovom  da sprovode aktivnosti ili da im je sedište na području Grada Požarevca, kao opštinske ili međuopštinske organizacije. Pod područjem Grada Požarevca podrazumeva se područje Gradske opštine Požarevac, izuzev područja Gradske opštine Kostolac.

Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“. Više informacija možete pročitati OVDE.

Poslednji poziv koji je raspisan je konkurs za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja starijih lica na teritoriji Grada Požarevca 2021 – 2025 u 2021. godini. Za realizaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja iz budžeta je izdvojeno u ukupnom iznosu od 2 000 000 dinara.

Opšti cilj konkursa je da se doprinese poboljšanju položaja starijih lica na teritoriji Grada Požarevca,  koja je sadržana u Akcionom planu za  unapređenje položaja starijih lica  na teritoriji Grada Požarevca 2021 – 2025, kojim su utvrđena tri prioriteta: Pomoć i podrška starijima koji se nalaze u riziku od socijalne isključenosti i siromaštva, pomoć i podrška starijim licima u riziku od bolesti i invaliditeta; i pomoć i podrška starijim licima u riziku od nasilja i diskriminacije.

Specifični cilj konkursa je unapređivanje primene lokalnih politika društvene brige o starijim građanima  koji se  sprovode za:

 1. sprovođenje projekata za unapređivanje položaja starijih lica u skladu sa Akcionim planom za unapređenje položaja starijih lica na teritoriji Grada Požarevca 2021 – 2025. iz oblasti:
 2. podršku starijima koji se nalaze u zdravstvenim i socijalnim rizicima
 3. unapređenu komunikaciju na nivou zajednice u cilju podizanja informisanosti građana od značaja za unapređenje položaja starih
 4. povećanje obuhvata kulturnim, obrazovnim i sportskim sadržajima i uspostavljanje novih
 5. podsticanje međugeneracijske i intergeneracijske solidarnosti

Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“. Više informacija možete pročitati OVDE.

Tekst je nastao u okviru projekta „Transparetno i javno – Gde idu naše pare “ koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Svaka čast Marko,što još uvek imaš jak želudac da pišeš o glupostima koje prave „stručnjaci“ iz lokalne samouprave!
  Koliko su posvećeni pomoći licima sa invaliditetom,najbolje se vidi u imaginarnoj rampi za invalide,koja je postavljena na glavni ulaz Opštine!?! Kompletno zdanje Opštine,MUP i Suda,kao i Biblioteke su baš „prilagođene“ za osobe sa invaliditetom!?! Sram vas bilo „podobni“ uzurpatori vlasti!
  Vidim sve ste ustanove prilagodili za osobe sa invaliditetom,licemeri!!!
  A,ovamo glumite brigu,ol…!
  Koliko mesečno obeštećenje isplaćujete osobama sa invaliditetom?!?!
  Užasno je koliko su „stručnjaci“ na lokalu licemerni i zli,bez trunke empatije!
  Sramotno ponašanje lokalne „vlasti“!!!!!!!!!!
  Kakvi,bre,konkursi,imate ljude na birou NSZ,koji godinama čekaju posao,pružite im obuku,pustite ih da rade i naravno,obezbedite im plate i staž! A,ne valjate gluposti o „udruženjima“ ,“grupama“ i sličnim kriminalnim glupostima! Samo direktna akcija i transparentna!

%d bloggers like this:
Send this to a friend