Društvo

U Kolumbiji uhvaćen jedan od najvećih trgovaca drogom

FOto: Pixabay ilustracija
Kolumbijske vlasti javile su sinoć da je uhvaćen jedan od najvećih trgovaca drogom u Kolumbiji Dario Antonio Usuga, zvani "Otoniel", vodja nasilnog narkokartela Klan del Golfo.
Vlasti su za njim tragale gotovo sedam godina i nudile nagradu od 3.000 miliona pezosa (785.000 dolara) za informacije koje će dovesti do njegovog hvatanja.

Američki Stejt department ponudio je nagradu do pet miliona dolara za informacije koje vode do njegovog hapšenja i/ili osude.

„Ovo je poduhvat koji se samo može porediti sa hvatanjem Pabla Eskobara“, rekao je kolumbijski predsednik Ivan Duke kada je potvrdio da je narko bos uhvaćen. Eskobar, osnivač i vodja Medeljin kartela poginuo je u razmeni vatre 1993.

Duke je istakao rad kolumbijskih bezbednosnih i oibaveštajnih snaga i rekao da su informacije podeljene sa agencijama u SAD i Velikoj Britaniji, s obzirom na opasnost kriminalca.

Kolumbijska vojska objavila je fotografije Usuge u lisicama i pod stražom.

General Luis Fernando Navaro rekao je da je operacija za hvatanje Usuge sprovedena u zoru u petak, a da je u njoj učestvovalo više od 500 pripadnika kolumbijskih specijalnih snaga.

Direktor Hjuman rajts voča za američki kontinent Hoze Migel Vivanko čestitao je kolumbijskim vlastima na hapšenju Usuge i apelovao za pravdu za žrtve „stotina zločina pod njegovom komandom“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend