Društvo

U kostolačkom ogranku prebačen plan

Termoelektrane u Kostolcu su prebacile devetomesečni plan proizvodnje električne energije i predale elektroenergetskom sistemu 4,5 milijarde kilovat-časova, iako je bilo planirano da isporuče 4,4 kWh. Do kraja godine, proizvodni plan predviđa da se u kostolačkim termoelektranama proizvede ukupno 6,2 milijarde kWh.
Boom93/M.Veljković

Termoelektrana „Kostolac A“ proizvela je do kraja septembra ukupno 1 milijardu i 190,3 miliona kilovat-sati. Pojedinačni proizvodni rezultati po blokovima su 392,5  miliona kWh za blok 1, dok je blok 2 u istom vremenskom periodu proizveo 797,8 miliona kWh. Blokovi 1 i 2 treba da predaju do kraja godine ukupno 1,7 milijardi kilovat-sati, kako bi u potpunosti bio realizovan ovogodišnji proizvodni plan.

Termoelektrana „Kostolac B“ je u pomenutom periodu proizvela 3,3 milijarde kWh električne energije. Blok 1 je proizveo 1, 6 milijardi kWh, a blok 2 za isti period 1,7 milijardi kWh. Do kraja godine, oba bloka u TE „Kostolac B“ treba da proizvedu ukupno 4,5 milijardi kilovat-sati.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • lepi rezultati ali je zabrinjavajuće sto vam postrojenje za odasumporavanje za vreme vasih rezultata uopšte nije radilo.po meni je to čist terorizam,trujete nas a niko vam nista ne može

%d bloggers like this:
Send this to a friend