Društvo Ekonomija

U odnosu na prethodni mesec pojeftinili hrana, odeća i obuća

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvoda u avgustu, u odnosu na mesec jul, zabeležile su pad od 0,1 odsto. Ovo se pre svega odnosi na hranu, bezalkoholna pića, odeću I obuću koji su u avgustu pojeftinili u odnosu na jul mesec.
ilustracija/pixabay

Pad cena u avgustu zabeležen je u kategorijama hrana i bezalkoholna pića (-1,4%), odeća i obuća (-1,0%) i komunikacije (-0,3%). Rast cena zabeležen je u grupama rekreacija i kultura (3,3%), transport (1,1%), nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (0,3%), u grupama alkoholna pića i duvan, zdravstvo i obrazovanje (za po 0,2%). Rast cena je zabeležen i u grupi restorani i hoteli (0,1%)

Potrošačke cene u avgustu ove godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,9%, dok su u poređenju sa decembrom 2019. godine povećane u proseku za 1,5%.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend