Društvo Sport

U Opštoj bolnici u Požarevcu odložene intervencije za koje postoje liste čekanja

U opštoj bolnici u Požarevcu odložene su sve intervencije za koje postoje liste čekanja, a kako je saopšteno na sajtu ove ustanove, do odlaganja je došlo usled pogoršanja situacije sa virusom Covid 19.
Boom93/N.Stojićević

Operacije za koje postoje liste čekanja, a to su intervencija ugradnje endoproteze kuka, intervencija ugradnje endoproteze kolena i operacije katarakte sa ugradnjom sočiva, odložene su na period od 60 dana, a kako je saopšteno o novim datumima intervencija pacijenti mogu da se informišu na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ili na sledećem linku.

Kako je Boom 93 nedavno pisao, liste čekanja u Opštoj bolnici u Požarevcu povećane su u odnosu na prošlu godinu. Svaka od pet postojećih lista je povećana za 10 odsto, tako da sada na neku od operacija čeka 667 pacijenata, a kao i prethodnih godina najviše pacijenata čeka na operaciju kolena.

Trenutno najviše pacijenata čeka operaciju kolena, njih 358, ugradnju kuka čeka 277 pacijenata, dok je i dalje najmanje onih koji čekaju operaciju katarakte 32.

Operacija kolena je trenutno intervencija na koju se najduže čeka kako prethodnih tako i ove godine. U proseku pacijenti na ovu intervenciju čekaju od dve do dve ipo godine, dok se na operaciju katarakte čeka najmanje oko šest meseci.

Ukoliko ovih dana odete kod ortopeda i on vam zakaže operaciju kolena, istu ćete dočekati tek u septembru 2022. godine, a ovih dana svoju operaciju će imati pacijent kome je ona zakazana u decembru 2017. godine.

Međutim, na listama se može videti da kada je sredinom marta uvedeno vanredno stanje od tada novi pacijenti nisu bili evidentirani na njima, a sa novim upisom se nastavilo tek sredinom meseca maja, ali je do pre nekoliko dana upisano samo po nekoliko pacijenata.

 

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend