Društvo

Danas je državni praznik, Dan primirja: Ko radi, a kome je ovo slobodan dan?

Foto; S.Lisac

Foto; S.Lisac

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava danas 11. novembra, Boom93 je proveravao kako će raditi javna preduzeća, banke i da li će Požarevljanima biti naplaćivan parking, odnosno kome će danas biti slobodan dan, a ko će raditi.

Zdravstvene službe u Domu zdravlja Požarevac radiće po skraćenom radnom vremenu od 7 do 13 časova, dok će kovid ambulante koje rade u sklopu Doma zdravlja u Požarevcu i Kostolcu raditi do 17 časova.

Centralna apoteka u Požarevcu radiće po ustaljenom radnom vremenu uz noćno dežurstvo. Apoteke kod Doma zdravlja, na Starom korzou, u ulici Čede Vasovića, na Lučičkom i Zabelskom putu radiće skraćeno od 8 do 14, a isto radno vreme imaće i sve apoteke Apotekarske ustanove u ostalim opštinama okruga.

Kako nam je potvrdila direktorka Parking servisa, Marija Papović, povodom obeležavanja državnog praznika parking se korisnicima neće naplaćivati na svim javnim parkiralištima u gradu.

Šalteri za naplatu računa u Elektromoravi, kao i Javnim preduzećima „Vodovod i kanalizacija“, „Komunalne službe“ i “Toplifikacija” u petak neće raditi sa strankama.

Glavna Pošta u Požarevcu dežuraće u petak od 8 do 14 časova, dok će ostale pošte u gradu i okrugu ostati zatvorene. Banke će takođe biti zatvorene.

Veći marketi u gradu rade po ustaljenom radnom vremenu.

Prodavnice koje posluju u okviru Stop shopa radiće sutra po ustaljenom radnom vremenu.

Službe lokalne samouprave na dan praznika neće raditi.

Zbog obeležavanja praznika, učenici osnovnih i srednjih škola imaće produženi vikend, pa nastava neće biti održana danas 11. novembra, a u klupe se vraćaju u ponedeljak 14. novembra.

Ovaj datum podseća na dan kada su 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.