Društvo

Danas je državni praznik, Dan primirja: Ko radi, a kome je ovo slobodan dan?

Foto; S.Lisac
Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava danas 11. novembra, Boom93 je proveravao kako će raditi javna preduzeća, banke i da li će Požarevljanima biti naplaćivan parking, odnosno kome će danas biti slobodan dan, a ko će raditi.

Zdravstvene službe u Domu zdravlja Požarevac radiće po skraćenom radnom vremenu od 7 do 13 časova, dok će kovid ambulante koje rade u sklopu Doma zdravlja u Požarevcu i Kostolcu raditi do 17 časova.

Centralna apoteka u Požarevcu radiće po ustaljenom radnom vremenu uz noćno dežurstvo. Apoteke kod Doma zdravlja, na Starom korzou, u ulici Čede Vasovića, na Lučičkom i Zabelskom putu radiće skraćeno od 8 do 14, a isto radno vreme imaće i sve apoteke Apotekarske ustanove u ostalim opštinama okruga.

Kako nam je potvrdila direktorka Parking servisa, Marija Papović, povodom obeležavanja državnog praznika parking se korisnicima neće naplaćivati na svim javnim parkiralištima u gradu.

Šalteri za naplatu računa u Elektromoravi, kao i Javnim preduzećima „Vodovod i kanalizacija“, „Komunalne službe“ i “Toplifikacija” u petak neće raditi sa strankama.

Glavna Pošta u Požarevcu dežuraće u petak od 8 do 14 časova, dok će ostale pošte u gradu i okrugu ostati zatvorene. Banke će takođe biti zatvorene.

Veći marketi u gradu rade po ustaljenom radnom vremenu.

Prodavnice koje posluju u okviru Stop shopa radiće sutra po ustaljenom radnom vremenu.

Službe lokalne samouprave na dan praznika neće raditi.

Zbog obeležavanja praznika, učenici osnovnih i srednjih škola imaće produženi vikend, pa nastava neće biti održana danas 11. novembra, a u klupe se vraćaju u ponedeljak 14. novembra.

Ovaj datum podseća na dan kada su 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend