Društvo

U Petrovcu na Mlavi predstojeći praznici uz novu dekoraciju i humanitarnu akciju

Ove godine Opština Petrovac na Mlavi  opredelila  je deo sredstava iz budžeta za novogodišnju dekoraciju i kupovinu rasvete, a deo ukrasa je iznajmljen. Lokalna samouprava  organizovala je i zajedničku akciju sa građanima a ideja je da građani i kompanije učestvuju u kićenju jelke i da donacijama ulepšaju nekome Božić i Novu godinu. Obezbeđeno je i oko 200 paketa za decu iz porodica koji su korisnici novčane socijalne pomoći i za starije sugrađane koji su materijalno ugroženi.
Petrovac Novogodišnja dekoracija centar
Foto/H.Đ. Petrovac na Mlavi praznična dekoracija na trgu u centru grada

Kako bi se upotpunila praznična atmosfera,  Opština Petrovac na Mlavi je ukrasila grad kao i prethodnih godina ali ove godine je zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom i novonastale krize organizovano i niz humanitarnih akcija u kojima bi građane podsetili da treba da ostanu solidarni i pruže pomoć onima kojima je  najpotrebnija.

Ove godine, deo novogodišnje rasvete je kupljen, a deo ukrasa iznajmljen. Za kupovinu novogodišnje rasvete, montažu i demontažu, izdvojeno je 2.998.800 dinara sa PDV-om, a za iznajmljivanje 1.200.000 dinara sa PDV-om. Oba ugovora dodeljena su istoj firmi “Lazar group” iz Svilajnca.“-ističe Hristina Đorđević, šef kabineta predsednika Opštine Petrovac na Mlavi u izjavi za Boom 93.

Petrovac centar novogodišnja dekoracija
Foto/ H.Đ. Petrovac na Mlavi -novogodišnja dekoracija u pešačkoj zoni

Predstavnici lokalne samouprave Opštine Petrovac na Mlavi  su pored dekoracije i ukrasa kojim je dekorisan centar grada, organizovali  i zajedničku akciju građana i kompanija pod nazivom „Delimo ljubav, jer pažnja je bitna“.  Svaki građanin  koji želi može postavit ukras na jelku i donirati, čep za hendikep, igračke i garderobu koja će biti donirana materijalno ugroženim građanima i deci iz socijalno ugroženih porodica.

humanitarna akcija/ čepko
Foto/H.Đ/ humanitarna akcija u Petrovcu Čep za hendikep

Želeći da našim sugrađanima unesemo malo radosti u ovaj tmuran period, osmislili smo akciju „Delimo ljubav, jer pažnja je bitna“ u susret novogodišnjim i božićnim praznicima. Kod mosta u centru grada, na mini platou postavljena je jelka, a ideja je da građani i kompanije učestvuju u kićenju jelke i da donacijama ulepšaju nekome Božić i Novu godinu. Pored jelke su postavljena burenca i kutije za donaciju: Čepko – čep za hendikep, Raduljko -igračke i Krpica – garderoba.“-dodala je Đorđević.

Humanitarna akcija Petrovac
Foto/H.Đ-humanitarna akcija za prikupljanje garderobe

Opština Petrovac na Mlavi je u saradnji sa Centrom za socijalni rad opština Petrovac na Mlavi i Žagubica obezbedila oko 200 paketa za decu iz porodica koji su korisnici novčane socijalne pomoći i za starije sugrađane koji su materijalno ugroženi.

Ovo je period kada obično počinje praznična euforija, na žalost, ove godine zbog pandemije korona virusa, praznici su u drugom planu. Mi smo želeli da održimo praznični duh, najviše zbog naših najmlađih sugrađana, kako ne bi osetili ovu krizu. U isto vreme, kako su praznici vreme darivanja, želeli smo da pomognemo i obradujemo sugrađane koji su materijalno ugroženi. Važno je napomenuti, da i bez obzira ne epidemiju, ovaj period zna biti težak za ljude koji su materijalno ugroženi ili praznike proslavljaju sami.“ – naglasila je Šef kabineta predsednika ove opštine.

akicija kićenja jelke
Foto/H.Đ Petrovac na Mlavi  humanitarna akcija kićenja jelke

 Kako ističu predstavnici ove lokalne samouprave, jelka u na platou u centru grada  posvećena je svima a posebno materijano ugroženim građanima i onima koji su sami. U ovoj opštini očekuju da će se građani u skladu sa svojim mogućnostima odazvati akciji i donirati čepove i garderobu i tako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i na taj način ulepšati svima predstojeće praznike.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend