Društvo

U ponedeljak ističe rok za plaćanje druge rate poreza

foto ilustracija / pixabay
Lokalna poreska administracija Grada Požarevca obaveštava poreskeobveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 17. maj rok za uplatuobaveze za drugi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2021. godinu.

Prema Zakonu o porezima na imovinu, porez se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Napominje se da poreski obveznik – fizičko lice po rešenju o utvrđivanju poreza na imovinu za 2021. godinu ima obavezu da u roku od 15 dana od dana prijema rešenja plati pozitivnu razliku između dospele kvartalne obaveze po tom rešenju i akontaciono plaćene obaveze (iznos obaveze za poslednji kvartal iz rešenja za 2020.godinu).

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

Lokalna poreska administracija će izaći u susret obveznicima koji nisu u mogućnosti da svoje obaveze izmire radnim danima tako što će šalteri raditi i u subotu 15. maja u periodu od 8 do 12 časova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend