Društvo

U požarevačkoj pošti danas počela prijava za vaučere od dodatnih 10.000 dinara za odmor u Srbiji

Pošta u Požarevcu / R. Momirović
Građani koji su već ostvarili pravo na vaučer od 5.000 dinara, od danas mogu početi da se prijavljuju za dodatni vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za odmor u Srbiji.

Kako Boom93 saznaje prijavljivanje je od danas moguće i na šaletrima požarevačkih pošta i to najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Građani treba da podnesu popunjenu Prijavu za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u 2022. godini koju će dobiti na šalteru pošte i da prilože potrebnu dokumentaciju, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vaučeri od 5.000 dinara se koriste samo za uslugu smeštaja, a vaučeri od 10.000 dinara i za uslugu smeštaja i ishrane.

Vaučerom se ne mogu posebno plaćati usluge pića, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa.

Rok za korišćenje vaučera u iznosu od 5.000 dinara je 20. novembar, a za korišćenje vaučera u iznosu od 10.000 dinara je 31. oktobar 2022. godine.

Vaučer se može koristiti samo na teritoriji Srbije i za njega se mogu prijaviti penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni i ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstva i studenti.

Za odmor u Srbiji opredeljeno je 300.000 vaučera, od čega 200.000 u vrednosti od 15.000 dinara i 100.000 u vrednosti od 10.000 dinara za one koji su 2022. godine ostvarila pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara.

Podsetimo, pošte u Požarevcu za prva dva dana podelile su 433 vaučera zainteresovanim građanima, dok je na nivou Braničevskog okruga podeljeno 895, saznaje nezvanično Boom93.

Za dodelu vaučara za smeštaj u Srbiji dodeljeno je 4,01 milijardi dinara (34,1 milion evra) iz budžetske rezerve. Novac je odobren Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija radi „obezbeđivanja neodstajućih sredstava potrebnih za podsticanje razvoja domaćeg turizma kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima“ u Srbiji, piše u rešenju a prenosi Nova ekonomija.

Detaljan spisak odobrenih objekata gde možete na odmor sa vaučerom u Braničevskom okrugu i Srbiji možete pogledati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend