Društvo

U Požarevcu obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

polaganje venaca Kosovska
Foto/T.S. polaganje venaca Dan jedinstva
Dan srpskog jedinstva,slobode i nacionalne zastave i 103 godine od proboja Solunskog fronta u Požarevcu je obeležen polaganjem venaca na spomenik Srpskom vojniku u Kosovskoj.

Vence su položili predstavnici grada Požarevca, gradonačelnik Saša Pavlović i Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca, delegacija Policijske uprave Požarevac, Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918, delegacija Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920, SUBNOR-a i gradskih odbora SNS i SPS.

T.S. policija polaže vence Dan srpskog  jedinstva

Na kraju ceremonije polaganja venaca učenice  Poljprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ govorile su stihove „Nasleđe“ Milana Rakića.

delegacije polažu vence Kosovska
Foto/T.S. delegacija polaže vence

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave proglašen je državnim raznikom pre godinu dana kada su Vlade Srbije i RS odlučile  da taj praznik bude 15. septembra, na dan kada je 1918. godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

spomenik Srpskom vojniku

Ovaj dan obeležava se radno širom Srbije i Republike Srpske, a građani su pozvani da na svojim domovima istaknu zastavu.

zastave u centru
Foto/T.S. zastave u centru grada Dan jedinstva

U Požarevcu je na nekoliko lokacija u gradu i na kružnim tokovima istaknuta zastava Srbije i grada Požarevca.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend