Društvo

U školama na teritoriji grada nekoliko pojedinačnih slučajeva koronavirusa

ilustracija/pixabay
Prema rečima ministra prosvete Branka Ružića, škole nisu mesta transmisije koronavirusa i prema statistici trenutno je od ukupnog broja učenika zaraženo oko 0,5 odsto na teritoriji Srbije. Situacija u školama na teritoriji Požarevca je pod kontrolom i trenutno nema odeljenja koja su zbog zaraženih učenika morala da pređu na on lajn nastavu, rekao je za Boom 93 Tomica Stojanović, član gradskog veća zadužen za prosvetu.

„Ima nekoliko pojedinačnih slučajeva i među učenicima i među nastavnicima, koji su shodno po uputstvu izolovani zbog kontakta sa drugim obolelima, što znači da ipak nije u školi došlo do prenosa virusa“, navodi Stojanović.

Što se tiče osnovnih škola, prema rečima Gorana Segera, predsednika aktiva direktora osnovnih škola, u njima se nastava odvija po unapred donetom planu i nema većih problema koji bi mogli da ometaju nastavu.

U srednjim školama situacija je bolja nego u prvom polugodištu, kada je određeni broj nastavnika bio pozitivan ili je bio u izolaciji, što je dovelo do brojnih zamena u školama.

Prema rečima Gorana Nestorovića, predsednika aktiva direktora srednjih škola, sve škole funkcionišu dobro i nema zabrinjavajućeg broja obolelih koji mogu da zaustave rad u školama.

„Naše srednje škole nemaju većih problema u funkcionisanju, primetno je to da smo recimo u prethodnoj godini, odnosno u prethodnom polugodištu imali dosta profesora koji su oboleli od koronavirusa ili su bili u izolaciji zbog užih članova porodice. Sada takvih slučajeva nema jer se to vidi po zamenama koje angažujemo za zaposlene“, navodi Nestorović.

On pojašnjava da srednje škole na teritoriji grada često imaju i zajedničke zaposlene i da se tu vidi da je situacija pod kontrolom.

„Ukoliko je neki zajednički zaposlen oboleo onda dolazi do problema, ne samo u jednoj već i u drugim školama. Na osnovu takvih podataka sa kojima ja raspolažem vidim da stanje u srednjim školama nije zabrinjavajuće kao što je bilo na kraju 2020. godine“, rekao je on.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend